ˆ

Ekran szczegółów informacji

Pobierz dane XMLDrukuj informację

Szczegóły informacji

Dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 5 im. Polskich Noblistów w Żarach

Informacja ogłoszona dnia 2014-09-01 12:32:58 przez Anita Krzyżaniak, informacja należąca do archiwum

Akapit nr 1 - brak tytułu

 
Dostawa  artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej Nr 5 w Żarach
 
 
Zapytanie ofertowe
 
Szkoła Podstawowa nr 5 im. Polskich Noblistów w Żarach zaprasza do złożenia ofert na zakup i dostawę żywności na potrzeby szkoły o szacunkowej wartości nieprzekraczającej równowartości kwoty 30 tys. euro
 
  1. Przedmiot zamówienia: zakup i dostawę żywności na potrzeby szkoły
     
  2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
-zakup i dostawa żywności na potrzeby szkoły
-zamawiający dopuszcza składanie ofert na dostawę w ramach następujących części, umieszczonych w poszczególnych załącznikach-formularzach cenowych:
1) Mięso drobiowe i wyroby drobiowe
2) Mięso wieprzowe, wołowe, wędliny
3) Dania gotowe
-zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, gdy w opisie przedmiotu zamówienia użyto nazwy wskazującej na producenta danego towaru, rozumie się przez to produkt przykładowy a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna
-żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem żywności zgodnym z ISO 22000:2005
-wykonawca udziela zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
 
Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
-dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
-w przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, max do 1 godziny od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności nie spełniającej wymagań.
-wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo-jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości.
-wykonawca zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo- jakościowej odbieranej żywności.
-podane w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
-wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego własnym środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności) na własny koszt i ryzyko od poniedziałku – do piątku z wyłączeniem dni świątecznych w godz. 6:30 - 7:00, następnego dnia po dniu złożenia zamówienia bezpośrednio do magazynu żywnościowego.
-dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną.
-dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
-sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego.
 
3.Warunki realizacji zadania
-nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia
-wykonawca biorący udział w postępowaniu powinien spełniać następujące warunki:
- posiadać uprawnienia do wykonywania dostaw żywności wynikające z właściwego rejestru albo wpisu do ewidencji działalności gospodarczej,
- posiadać wiedzę i doświadczenie w dostawie żywności,
- dysponować transportem do przewozu żywności (tych części, na które składa ofertę)  odpowiadającym  wymogom HACCP,
- dysponować osobami zdolnymi do dostawy żywności.
 
4.Termin realizacji zamówienia: od  8 września 2014r.   do 31   grudnia 2014r.
•   Zamówienie będzie składane codziennie lub wg potrzeb, telefonicznie lub faksem przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego
•   Termin płatności musi wynosić 14 dni licząc od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury
 
5.Kryteria wyboru:
  1. cena – 100%
6.Wymagania :
  1. Oferta musi być napisana w języku polskim i podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy na zewnątrz.
  2. Oferta winna zawierać cenę netto + podatek VAT = cena brutto.
  3. Oferta winna być sporządzona na drukach - załącznikach do niniejszego zapytania i złożona w siedzibie Zamawiającego w Szkole Podstawowej nr  5 im Polskich Noblistów w Żarach, ul. Częstochowska 15 (sekretariat), w formie elektronicznej: lub fax 68 470 15 55do dnia 02.09.2014 r. do godziny 15:00.
  4. Otwarcie ofert odbędzie się w dniu 03.09.2014r. o godz. 8.00 natomiast informacjao wyłonieniu najkorzystniejszej oferty po zatwierdzeniu zostanie ogłoszona w Biuletynie Informacji Publicznej Szkoły Podstawowej nr 5 i Urzędu Miejskiego w Żarach.
  5. Wykonawca wyłonionej oferty zostanie poinformowany telefonicznie.
  6. Osobą do kontaktu z oferentami jest: intendent – Małgorzata Gałysa, tel: 68/470 15 55
  7. Zamawiający udzieli zamówienia oferentowi, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w zapytaniu ofertowym i przedstawi najkorzystniejszą ofertę w oparciu o kryteria wyboru określone w zapytaniu ofertowym.
  8. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający dopuszcza unieważnienie postępowania bez podania przyczyn.
     
     
    Dyrektor Szkoły
    Małgorzata Stodulska
     
     
     
    Załączniki:
1.Formularz ofertowo-cenowy
2.Oświadczenie
3.Wzór umowy
 
ROZSTRZYGNIĘCIE
 
 
W wyniku przeprowadzonej procedury udzielania zamówień publicznych o wartości szacunkowej poniżej kwoty 30 000 euro, której przedmiotem był „Zakup i dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej nr 5 im. Polskich Noblistów w Żarach do końca roku 2014r.”
- dania gotowe uprzejmie informujemy, iż najkorzystniejszą ofertę złożyła firma P.H.U „AGA” Maria Dąbrowska  ul. Budziszyńska 9/3 Lubiń - Zakład Garmażeryjny ul. Mickiewicza  4 w Polkowicach oferując realizacje przedmiotu zamówienia na kwotę 6117,55 zł.
 

Załączniki

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Szkoła Podstawowa Nr 5
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Anita Krzyżaniak
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2014-09-01
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Małgorzata Stodulska
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2014-09-01 12:27:20
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2014-09-01 12:32:58
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2014-09-30 14:21:29
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
994 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony